Aktuality

30. 8. 2021

Odpady po 7. srpnu. Co mění vyhláška?

Odpady po 7. srpnu. Co mění vyhláška?

ČAObH připravila ve spolupráci se SUEZ CZ a dalšími partnery na 31. srpna a 2. září webináře pro průmyslové původce odpadů, respektive pro města a obce na aktuální témata.

Co všechno změnila vyhláška o podrobnostech nakládání s odpady? Které změny platí hned, které později? Které změny mají největší dopad na odpadové hospodářství? Na co si dát pozor? Jak odpovídá MŽP na nejčastější dotazy?

Na všechny tyto dotazy vám moderované webináře dají odpověď. Hlavní úlohy prezentátorů se zhostí řečníci ze společnosti SUEZ CZ a.s., jako hosté vystoupí zástupce společnosti Nestlé Česko s.r.o. a autorizované obalové společnosti EKO-KOM a.s…

Jak hodnotíte půlroku od přijetí zákona o odpadech?
To je otázka na účastníky a také na Petra Špičáka, technického ředitele SUEZ CZ a.s. Na přelomu roku jsme vítali zákon, u jehož prosazení stála ČAObH a její členové, byť měl velmi kompromisní podobu. Přesto nastavil rámec pro změnu. Dochází k této změně i v praxi? Jak tomu pomáhá nová vyhláška?

Jak zachytit trend v oblasti obalů a připravit se na ekomodulaci?
To je otázka, kterou položíme Janě Blecherové ze společnosti Nestlé Česko s.r.o. Seznámí nás se závazky společnosti v oblasti recyklace obalů a s tím, jak se staví firma k ekomodulaci a co naopak očekává od státu či regulátorů. Lze při zachování funkčnosti obalu vůbec recyklovat?

Pro obce nastává změna například také v otázce školních sběrů.
S Lubomírem Jandou ze společnosti EKO-KOM a.s. se budeme věnovat také tomu, zda není čas na revizi nastavení systému nakládání s odpady v obcích.

Pro účastníky webinářů jsou jako vždy k dispozici záznamy z webináře a prezentace. Přihlásit se můžete přes odkazy níže.

Odpady po 7. srpnu. Co mění vyhláška?

Odpady po 7. srpnu. Co mění vyhláška pro obce?

Aktuality