Aktuality

8. 6. 2023

Představení nových členů České asociace oběhového hospodářství

Od začátku roku se novými členy Asociace stali:

Česká zemědělská univerzita, Fakulta lesnická a dřevařská s cílem podílet se na formování oběhového hospodářství v České republice z hlediska oboustranného transferu poznatků mezi praxí a vědou především v oblasti lesní bioekonomiky.

 Platforma pro bioekonomiku ČR má sídlo přímo na ČZU. I toto je další možností naší spolupráce v oblastech aplikace biotechnologií, jejichž význam ve vyspělém světe stále stoupá – prostě se učit od přírody.

V lednu 2023 vstoupila do ČAObH CETA–Centrum ekonomických a tržních analýz, z. ú. Jde o klíčový moment v době dvouciferné inflace a zpomalování národní ekonomiky. Máme tedy v rámci Asociace experty na posuzování makroekonomických souvislostí stávajících či chystaných regulací, spojených s cirkulární ekonomikou. A zde můžeme parafrázovat slova, často opakovaná týmem tehdy budoucího prezidenta USA Billa Clintona: „It’s the economy, stupid“. 

A v květnu 2023 se rozhodla společnost HOLCIM (Česko) a.s., zdůraznit podporu svého podnikání na udržitelné s jasnými závazky v oblasti cirkulární ekonomiky, dekarbonizace a společenské odpovědnosti svým členstvím v ČAObH.

Právě prvovýroba – v tomto případě stavebních hmot – cementu, a nakládání s s odpady včetně nebezpečných – je pro ČAObH velkou výzvou.

Aktuality