Aktuality

13. 9. 2022

Nezahnala současná energetická krize recyklaci do kouta?

Jaké místo v energetickém mixu by měly zaujímat odpady? Je systém emisních povolenek férový? Jdou evropské environmentální cíle, jako je recyklace vs. snižování emisí skleníkových plynů, proti sobě? Mají „staré“ a „mladé“ země EU stejné příležitosti k jejich dosažení? 

To jsou jen některá z témat mezinárodní konference Vyšší energetická a materiálová bezpečnost v zemích EU. Buďte u toho a diskutujte. Už za pár dní se na ní do pražského hotelu Courtyard by Marriott sjedou účastníci a řečníci z celé Evropy. Pozvání k panelovým diskusím přijali například ředitel pro cirkulární ekonomiku Evropské komise Aurel Ciobanu-Dordea a Bohuslav Čížek za Svaz průmyslu a dopravy ČR. Zástupci průmyslu je budou konfrontovat se svou aktuální zkušeností, ale také přinesou návrhy řešení. 

V aktuální situaci nelze téma nehrotit. A nejen proto, že mediálním partnerem je týdeník Hrot. Konferenci organizují ČAObH a evropská FEAD, tedy asociace, které sdružují organizace, které podporují oběhové hospodářství. Hlavním partnerem konference je Veolia Česká republika. 
Program konference je rozdělen do tří hlavních bloků. ENERGIE. RECYKLACE. EKONOMIKA A KLIMA. Každý z nich bude obsahovat prezentace zástupců průmyslu, po nichž budou následovat panelové diskuse mezi odborníky, vládními úředníky a zástupci evropských institucí.  Celý program najdete zde.

REGISTRUJTE SE, zbýva několik volných míst v sále.

Účast na konferenci není ZPOPLATNĚNA

Konferenci chceme zpřístupnit maximálnímu počtu zájemců o téma, její průběh můžete sledovat také on-line. Ke sledování streamu se REGISTRUJTE ZDE.

Aktuality