Aktuality

25. 5. 2023

Zástupci ČAObH diskutovali s ministrem Petrem Hladíkem nad cirkulárními výzvami ČR

V Praze 25. 5. 2023 – Ministr životního prostředí Petr Hladík se krátce sešel se zástupci České asociace oběhového hospodářství (ČAObH), která zastupuje členy ze soukromé i neziskové sféry, silné hráče v oblasti odpadového hospodářství, energetiky nebo vodárenství, které spojuje snaha o prosazování principů cirkulární ekonomiky. Tématem schůzky byly také možnosti vyšší míry využití odpadů a technologického rozvoje v tomto směru.

„Konkrétně jsme debatovali například nad Plánem odpadového hospodářství České republiky, který bude ovlivňovat celý segment až do roku 2040. V souvislosti s tím byla řeč o technologiích využití odpadů, které mohou nyní významně pomoci v dekarbonizaci. Nejen pro členy naší asociace je klíčové, aby dostali investoři a průmysl jasný signál s dlouhodobým výhledem. Potřebují jasně slyšet: Tudy Česká republika půjde a co bude podporováno,“ řekl k návštěvě Miloš Kužvart, výkonný ředitel ČAObH a také bývalý ministr životního prostředí.

Česká asociace oběhového hospodářství (ČAObH) prosazuje cirkulární principy v praxi. Dlouhodobě klade důraz na dopadové studie, které by měly provázet každé opatření a směrnici, přicházející z EU. Od svého založení v roce 2016 ČAObH důsledně prosazovala omezení skládkování jako hlavní podmínku rozvoje cirkulární ekonomiky. Aktuálně se prostřednictvím svých odborných klastrů vyjadřuje k tématům energetiky, stavebních odpadů nebo problematice obalů a zálohování.

Kontakt:
RNDr. Miloš Kužvart
Česká asociace oběhového hospodářství
výkonný ředitel
tel. 724 695 777
e-mail: milos.kuzvart@obehove-hospodarstvi.cz

Tiskové zprávy - vše